Diversitatea care ne unește: Etniile din R. Moldova

O țară este puternică prin cetățenii săi de diferite etnii, iar popoarele dăinuie prin istoria și tradițiile transmise de la o generație la alta. Mai multe despre diversitatea și frumusețea tradițiilor populare întâlnite în R. Moldova vezi în infograficul de mai jos. 

Ambasadorul campaniei „toți pentru Moldova!”

Andriano Marian, dirijor și fondator Moldovan National Youth Orchestra

„Nu există sisteme și societăți puternice pe acest pământ care să nu aibă la un moment dat un crez și o idee comună, care înseamnă, de cele mai multe ori, o voce comună a societății, lucru care dă putere și demnitate fiecărui cetățean. Eu de multe ori am spus că factorul uman, îndeosebi diversitatea noastră prin unitate trebuie să fie în capul mesei. Au fost exemple istorice când societatea noastră a fost unită, cum ar fi situația recentă cu Ucraina, când am dat dovadă de un spirit colectiv demn de apreciere globală. Trebuie să cultivăm și să menținem acest lucru. Doar asta ne va asigura dezvoltarea în cadrul lumii libere și democratice, de aici se încep toate procesele bune. Avem mult încă de lucru, dar suntem pe drumul cel bun”.

Poți deveni și tu unul dintre ambasadorii campaniei „toți pentru Moldova!” și să dai un exemplu întregii țări, răspunzând la întrebarea „Ce înseamnă pentru tine unitatea națională?”. Click pe link pentru participare: totipentrumoldova.api.md/ro/ambasador

Acest infografic este parte a Campaniei de informare pentru unitate și coeziune socială „toți pentru Moldova!”, realizată de Asociația Presei Independente (API). Scopul nostru este să contribuim la consolidarea unității și a securității naționale. Te invităm să fii alături de noi. 

Câte unul ne va fi greu, dar împreună vom reuși să construim siguranța și prosperitatea acasă.
 
#uniți #toțipentruMoldova! #maiPuternici 

Alte infografice recomandate